Praest

Drodzy Mieszkańcy Praest,

jako komisaryczny przewodniczący koła terenowego Praest witam Państwa serdecznie. Nasze motto „Zakorzenieni na miejscu – To daje nam siłę!“ to jednocześnie nasze wyzwanie i nasz program. CDU w Praest to mocna siła polityczna w naszej pięknej wsi, dobrze zakorzeniona w życiu wsi i koła partyjnego i od lat innowacyjny motor napędowy dla przyszłościowego rozwoju wsi.

Istotne tematy to dla nas zrównoważona mobilność i połączenie z aglomeracjami także bez samochodu. Dlatego nasz przystanek kolejowy i przejazdy kolejowe są dla nas ważne. Hasła: bezpieczeństwo i opieka. Tam, gdzie żyją rodziny, dzieci potrzebują przedszkola, szkoły podstawowej i placów zabaw, które powinniśmy tworzyć i/lub wspierać. Dlatego plac zabaw na terenie z nową zabudową za trasą kolejową to jeden z wielu przykładów celów CDU w Praest.

Moi koledzy z zarządu i ja pozostajemy w każdej chwili chętnie do Państwa dyspozycji. Proszę się zgłosić!

Peter Ising