Emmerich Mitte

Nasze śródmieście z dzielnicami Leegmeer i Speelberg

Czy interesują się Państwo tym,
co się dzieje w Emmerich?

Jeśli tak, to są Państwo tutaj we właściwym miejscu! Koło terenowe troszczy się w szczególności o sprawy śródmieścia z dzielnicami Leegmeer i Speelberg. Reprezentuje ono 8 z 16 okręgów wyborczych w Emmerich am Rhein, a tym samym mniej więcej połowę mieszkańców Emmerich. Do koła terenowego Emmerich-Mitte należą zaangażowani mieszkańcy, którym dobro naszego miasta leży na sercu.

Nazywam się Bert Gricksch. Urodziłem się w Emmerich i od kwietnia 2015 r. jestem rzecznikiem koła terenowego. Honorowo angażuję się już od wielu dziesięcioleci w kilku stowarzyszeniach w Emmerich. Jako dyrektor policyjny/kryminalny a.D. byłem od 2012 r. jako kierownik dyrekcji odpowiedzialny za zwalczanie przestępczości we wszystkich 16 miastach i gminach w powiecie Kleve. Wcześniej sprawowałem najróżniejsze funkcje kierownicze w Wesel, Duisburgu i Dortmundzie.

Od ponad 10 lat jestem członkiem CDU, a ponieważ powodzenie mojego ojczystego miasta i żyjących tutaj ludzi jest dla mnie ważne, jestem otwarty na Państwa sugestie i pytania. Chętnie przyjmę Państwa sugestie.

Bert Gricksch