Koło miejskie CDU

Emmerich am Rhein

Witam,

cieszę się, że mogę powitać Państwa na naszej stronie internetowej koła miejskiego CDU Emmerich am Rhein.

Koło miejskie CDU to najwyższe gremium partyjne CDU w Emmerich am Rhein. Wyznacza ono polityczne cele i kierunki działania partii w uzgodnieniu z frakcją CDU i pełni tym samym funkcję ważnego organu uzgadniającego i decydującego partii na miejscu. Poprzez regularne zebrania, spotkania informacyjne i terminy zewnętrzne zarząd szuka kontaktu z mieszkańcami i ponad 300 członkami CDU na miejscu.

Poprzez silną Unię Kobiet (FU), Unię Seniorów (SU) i Unię Młodych (JU) możemy jako jedyna partia w Emmerich włączać do pracy politycznej w odpowiedzialnym miejscu ludzi wszystkich grup wiekowych. Ponadto CDU to jedyna partia w Emmerich, która we wszystkich dzielnicach jest jeszcze reprezentowana poprzez aktywne koła terenowe. Bliska mieszkańcom polityka sprawdza się tylko na miejscu. To różni nas od wszystkich innych partii w Emmerich. Jeśli są Państwo zainteresowani aktywnym współkształtowaniem polityki komunalnej, wówczas proszę się po prostu zwrócić do mnie lub moich zastępców!

Bert Gricksch
Przewodniczący koła miejskiego